Golden Churn

asslammualaikum
salam 1Malaysia...
ok semenjak 2 menjak nih org dok asyik kecoh produk golden churn mempunyai DNA khinzir atau nama manja ny b***...ok aku tak nak gtau...korg kan bijak??jadi tau lah kan??
kenap aku lambat nak undate pasal butter yang dikatakan DNA khinzir nih??lambatr pick up ka???ok 1stly tu aku tak nk sibuk2 up date benda yang blogger lain pon dah update...tak kan semua blogger kena update isu yang sama kot...jenuh dan bosan nak baca isu yang sama ja...biar pon isu ni dah hampir lama la jgk kan??tapi keraguan penguna atau pelanggan KEK LAPIS SARAWAK masih ada lagi...kita negara merdeka...jadi jangan marah kalo aku kata kan fikiran pon kena merdeka jgk ya....produk GOLDEN CHURN tu bukan produk MONOPOLI dalam pasaran ya..BUKAN PRODUK MONOPOLI.....jadi kalo dah bukan produk monopoli tu bermakna produk tu MEMPUNYAI PRODUK ALTERNATIF ATAU PRODUK persaing...peniaga atau pembuat kek lapis sarawak ni mempunyai pilihan untuk memilih butter lain selain butter GC tu...jadi sebagai pengguna bijak lah sedikit ek??takkan kerana nila setitik rosak susu sebelang....kerana satu bahan kilang atau pembuat kek lapis sarawak ni terpaksa gulung tikar sebab xda tempahan untuk raya tahun ni...kalo ada sekali pon tak sempai 50% dari tempahan tahun2 lepas...teruk sangt kemerosotanny...pembuat kek lapis sarawak pon tau lah hukum hakam dalam islam...yang mana halal yang mana tak....isu cara pemikiran mcm ni menutup periuk nasi orang lain lah....kata negar merdeka tapi mana pergi pemikiran luas tuan puan??kenapa dalam isu mcm ni tuan-puan berfikiran sempit sangt??tuan puan jangn lah risau...pembuat kek lapis sarawak ni tau apa yang mereka perlu buat sebelum membuat kek lapsi ni...kalo diaorg tak buat apa yang patut dosa tu biar diaorg yang tanggung...kenapa aku marah sangt??sebab kat tempat aku ramai usahawan kek lapis sarawak ni...kesian kat diaorg..raya dah dekat...tapi rezeki diaorg terkandas sebab PEMIKIRAN SEMPIT MASYARAKAT MODEN...maaf berkata demikian...

4 Komen:

Ezzad Edzral said...

hoho..
sabo2...
nk wat cmne..
mulut org xleh nk tutp..
saba yer..

Nur Salsabilla said...

Haaaaaaaaiiii. Membalas kunjungan & dah follow kamu. keep in touchh :)

alia zainol said...

awk sgt patriotik!
baguss :)

Umedia Network said...

Salam perkenalan. Sudah follow blog anda balik. hee. jgn lupa like page saya sekali eh. (www.facebook.com/umedianetwork)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...