Antara KITA dan MEREKA
assalammualaikum
salam 1Malaysia

salam ramadhan
amalan puasa dapat mendidik nyzham erti kesusahan..
kita kata kita org susah..susah nak hidup
tapi bila kita fikir2 kan balik..diluar sana lagi ramai masyarakat yang mengalami kebuluran dan tak dapat bekalan makann yang bersih..kita di Malaysia dilimpahkan dengan kemewahan makanan sehingga ada yang mengalami obes..apa itu obes??obes ni adalah masalah kegemukkan atau BMI yang tak seimbang..dan kali ada menyatakan malaysia berada diranking ke6 negara yang mengalami obesity..nyzham bukan tak bersyukur negara kita mewah dengan makanan tapi masa kita nak makan tu beringt2 la makan tu jgn ikut nafsu...berhenti sebelum kenyang..dan jangn sesekali membazir..kerana membazir tu amalan syaitan dan ramai lagi yang tak dapat makan seperti mana kita rasa..
bersempena bulan ramadhan ni ringan-ringan la tangn untuk menghulur kerana tangan yang menghulur adalah lebih baik dari tangn yang menerima..ringan kan lah beban insan-insan yang kurang bernasib baik seperti kita..


p/s yang buruk datang ny dari nyzham, yang baik datang ny dari ALLAH
     kalo ada salah dalam nyzham menyampaikan nasihat tolong ringan2 tangn, ringn kan mulut untuk menegur apa yang salah agar dapat diperbaiki..

memang susah nak lupakan siDIA

assalammualaikum
salam 1Malaysia..

malam ni lewat sikit buat n3..lewat cikit??mmg dah lewat sangt kot..dah 12:45am....nak nuat mcm mna kan kalo dah mood nak update blog ni lambat sngt dtg..dah lewat2 mcm ni baru dapat ilham..

ok mlm ni terus terang nyzham nak katakan nyzham masih belum mampu nak hadapi apa yang berlaku pada diri ni..dan terus terang nyzham nak katakan bahawa mmg ssh nak lupakn insan yang pernah nyzham sayang..nyzham tgh belajar terima yang kita org xda jodoh tapi nak melupakan tu mmg agak sukar..mungkin kepada sesiapa yang pernah alami pengalaman mcm ni tau mcm mna nak hadapi masalah macm ni..

dah try nak lupakan dia tapi tak mampu nak singkirkan dalam diri ni..tadi pon terpandang update fb dia..pnyalah lain mcm rasa ny..seram sejuk plak..enth kenapa mcm tu.."ya allah kuat kan lah hamba mu ini ya allah sesungguhny dia bukan ko cipta untuk ku.."...."ya allah ko pertemukanlah insan yang tertulis untuk ku didunia dan akhirat ya allah sesungguh ny engkau maha mengetahui lagi maha berkuasa..."


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...