Yuyu Zulaikha VS Xuxu Zabedah

assalammualaikum
salam 1Malaysia..

korg kenal kan Yuyu Zulaikha??tak kenal???tipu lah korg....
ni isu ciplak blog...ciplat??yup ciplak blog...blog Yuyu kena ciplak oleh seorang insan yang mempunyaimotif sendiri...kita tak tahu lah apa motif ny...sama ada motif ny tu positif atau negatif...

aku reka cerita??lihat kat bawah tu...dan korg nilai sendiri..
ini blog yuyu...

ini plak blog yang ciplak blog yuyu
blog xuxu zabedah..

korg nilah lah sendiri...
nak terjah blog xuxu??
klik ja pic dia tu...

dah bukak??ok korg tngk URL blog xuxu dengn blog yuyu...
hampir sama kan??
yuyu guna URL : Kupu kupu Kecik
dan
Xuxu guna URL : Tupu Tupu tecit
dia tukar K kepada hurf Tjadi wujud lah URL dia...

ok itu url...
yang kantoi ny..button fllower...
korg try klik button follower xuxu..
apa mcm??
boleh follow??
tak kan??sebab xuxu buat print screen ja follower yuyu..dan di jadikan follower dia...

antara lain..
tngk header diaorg..
hampir samakan???
tapi tak tau apa motif xuxu buat hidung doodle dia mcm tu...mungkin hidung dia kot...

dan tngk plak tagline diaorg..
hampir sama kan??
tagline yuyu : header huduh tak bermaksud tuannya huduh
tagline xuxu : header huduh, entah entah tuannya huduh..


nampak kan persamaan blog ni??
entah apa tujuan kewujudan blog milik xuxu ni..sama ada dengki atau??
entah lah dia sahaja yang tau...

tapi apa yang dia lakukan adalah berunsurkan plagiarism...
apa tu plagiarism??korg klik SINI untuk bacaan tampahan...
insaf-insaf lah...perbuatan plagiarism nih salah...

9 Komen:

W a n a Eiskay said...

Haih. kesian Yuyu. :(

syuha zulkifli said...

Susah kan orang cegini.

Bersyukurlah dengan apa yg ada. Apa lhaa yg dia dapat bila buad macam tu.

^_^

Cik Eka said...

kesian yuyu..huhuhu

sergeant keroro said...

macam-macam orang buat bila dah dengki.

hanyzham hadny said...

@syuha zulkifli entah...kita pon tak tau apa tujuan dia....

hanyzham hadny said...

@sergeant keroro dunia-dunia

Lulu Caldina said...

blog ni dah ada dlm bloglist lulu-pages :)

[sutera kasih] said...

macam2 saja..adehhh

y u y u Z u l a i k h a said...

@[sutera kasih] sobbsobb... orang troll yuyu kot~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...