Wajib baca

assalammualaikum
salam 1Malaysia
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
pejam celik pejam celik..
syukur boleh tengok lagi kan alam yang dicipta oleh allah...
ada lagi kesempatan kita untuk berpuasa tahun ni..
paling bersyukur ny dapat berpuasa dengn family..
dah dua tahun terpaksa berpuasa kat kampus dengn kengkawan kampus..
mmg ada pahit manis ny berpuasa kat kampus..kan??tak kan semua ny pahit sahaja..
tapi
yang pahit ny bila bersahur..
ok nakcerita cikit...

kolej kediaman kat luar kampus dan dok kat perumahan yang diwakafkan kepada kerajaan negeri lah..
ok dalam satu rumah tu terdiri dari 5 org penghuni...
semua dari course yang berbeza-beza..kalo dah course berbeza mst lah waktu kelas kitorg pon tak sama..
dan hingga menyebabkan kitaorg kurg bercakap...
malam kenapa tak melepak dengn housemate??
mlm kita org busy cikit...dalam rumah tu masing2 pegang jawatan..
yang ketua rumah aku Presiden MPP..mak ai mmg lah aku segan nakberborak dengn dia..apa sebab??respect la kat dia...
yang sorg lagi pegang jawatan exco dalam persatuan U kitaorg...
yang sorg lagi aktif dalam Persatuan Mahasiswa sekolah..
dan aku plak pegang jawatan kat kolej kediaman...malam2 tu kitaorg isi dengn meeting sana sini..sebab malam ja ada masa yang terluang...kalo siang mmg tak cukup tanah nak lari..wah busy ny mengalahkan PM

so, bila dah masing2 buat hal sendiri kat umah tu..alamat ny bila bersahur terpaksa lah bersahur sorg diri...kesian kan??nak keluar dengn member jgk tapi kan diaorg ni kadg2 sahur kat kafe..dah la cafe tu lembab mcm line tenet nih..malas lah nak tunggu...
kalo puasa kat umah boleh bersahur sama2 dengn family..lagi terasa nikmat puasa...

benda nih ka yang korg wajib baca??
ya kot...sebab aku tak tau nak letak tajuk apa untuk post aku nih...
sorry ek??
hehehehe..
jgn marah bulan puasa nih

11 Komen:

Anif Abdullah| AA said...

Final listing?maksud bro ,nak AA buatkan list penuh sampai date hari ini ke? *blurr..hehe

sergeant keroro said...

la, ingatkan apa jek. haha

GaRy™ said...

uish... rumah2 pemimpin... macam white house la pulak... keh3...

NadiRah said...

wahh!
aktif jugak ek..
nad tak aktif pon.. -.-
huhuhu

adan said...

tinggal serumah tapi sahur sorang.. perghh.. malu punya pasal.

hanyzham hadny said...

@GaRy™ ruham kat lorong kita org mmg tempat pelajar yang pegang jawatan sebab dekat dengn bilik gerakkan dan meeting room kat kolej kediaman tu...memudahkan untuk dtg sekirany ada perkara..

hanyzham hadny said...

@NadiRah nak buat mcm mna...kena aktif sebab nak dapat penempatan kolj punya pasal..

nuruhuda_329 said...

mmg sadis kalo berpuase d kampus uwaaaa...T_T..biru belog dia nice :)

Clara said...

semua dlm rumah tu berjawatan.. hebat2!!

pCL [p@kcikLie] said...

salam...biar aktif jangan pasif., insyaAllah cerah masa depan anda.

hanyzham hadny said...

@Claramna ada hebat...saja nak timba pengalaman jd pemimpin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...