family dalam friendlist facebook



asslammualaikum
salam 1Malaysia

Facebook??sapa yang tiada facebook sila angkat kaki??ada?ada?tiada kan yang angkat kaki kan??memiliki akaun Fb menjadi satu kewajipan dalam kehidupan seharian. sapa yang tiada akaun fb nih kira mcm ketinggalan sngt lah kan??suri rumah pon ada akaun fb ni kan remaja peringkat akhir mcm kita nih...mst ada akaun fb..

1st ber'fb' tu mmg lah best kan??sampai addict dengn fb nih kalo boleh 24jam nak online...mana tak ny menanjang nak chatting dengn member nih..

bila dah addict sampai mcm tu mula lah mak kita bising dan membebel...ada anak yang pandai tu dia siap pujuk mak dia lagi untuk bukak akaun fb jgk..nak pujuk tu plak pelbagai strategi plak dia pasang...siap dia senaraikan lagi kebaikkan dan kelebihan ber'fb' nih...

dapat jumpa member zaman sekolah dulu lah, dapat jumpa kekalih lama lah...mcm-mcm alasan yang terkeluar dari akal fikiran yang kratif nih..mna tak nya..kalo mak dah ada akuan fb dengn harapan mak dia turut addict nak berfb dan tak lah dia kena marah...nak marah mcm mna kan kalo dah mak sendiri pon addict memanjang..nnt mcm ketam ajar anak jalan lurus...

tapi keburukkan bila mak atau ayah dah ada akaun fb nih opkos lah dia akan add kita dan ada dalam friendlist kita termasuklah adik-beradik, sanak saudara, jiran tetangga, sepupu sepapat..semua ada dalam friendlist kita...

dulu sebelum family kita ada fb kita bebas nak post apa-apa status kan??tapi cuba kita lihat balik bila family dah ada dalam frienflist kita..nak post status pon segan, malu dan mcm-mcm perasaan..dulu kita bebas nak berfb nak update status dekat wall...sekarang semua mcm malas nak update takut family tau..

jangn kata update status......gambar pon kita takut-takut nak upload kat fb...takot kantoi dengn family kan??dan mulalah hilang nikmat berfb nih...maka berkirang lah addict terhadap fb nih...masa mula-mula fb tu bukan main lagi best ny kan?sekarang??fikir-fikir lah sendiri

11 Komen:

Dalila Diela said...

dulu mmg addict fb, tp sekarang nie dah bosan..kalau on9 fb pun sekarang nie dah jarang sgt nak bukak chat..malas nak chat..x dak mood n bosan..bukak just nak taw perkembangan rakan2 jer..

pasal family dlm friendlist tu, setuju sgt2 mmg malu nak letak status or gambar yg bukan2..hehe..lain la kalau mak bapak dia sporting kan...

aimi adilah said...

dan sy telah pon menutup akaun fb sb nk lari dr family.... beralih arah ke blog pulak...ahhahahaha

*xd spae taw name blog sy :)kihkih

SyuE said...

haha. klu yg x de buat salah. mmg dorg tak akan pernah rasa boring dgn fb ni. tp yg buat salah, macam letak gambar peluk2 dgn bf ke, gbr seksi ke, hah baru gelabah sume nak buang bagai. haha

tapi, syu tgk, parents sekarang dah sporting, anak dorg pakai bj terdedah sane sini & berpeluk2 dgn laki pun, dorg x heran dah. huhu..

iyka zulaika said...

betol jugak tu ! t bila dah bertemu empat mata mula la nak tanya sal status kat fb . tp seeloknya tak yah lah kot letak status bukan2 kat fb . hehe :P

hanyzham hadny said...

@Dalila Diela kita mcm sama ja...dulu mmg addict gila..tapi skrg lain...nak ttp akaun fb xdpt sbb masa kat kampus fb sbagai media komunikasi paling meluas..nak tau kuliah ada ke batal, minta nota, perbincangn semua guna fb...nak tak nak terpaksa guna fb

hanyzham hadny said...

@aimi adilah mcm tu ka???knp tak bukak 1 lagi akaun fb??

hanyzham hadny said...

@SyuEfb nih lebih bnyk keburukkan jika nak dibandingkan dengn kebaikkan ny..

hanyzham hadny said...

@iyka zulaika setuju sngt2...nnt kalo ter post ttg kita gaduh dengn kapel satu keluarga tau...tak ka haru

sally wanny said...

haha..xkesah sangat sebab tak suke update status yang terlalu personal
hihi

reenapple said...

owh sib baek mak kita takde akaun Fb.. tapi dengar citer.. dia pom nak buat jugak.. aik..takpe wat donno jer...
kalo yg p add cikgu3 sekolah dulu takde?? heheh

hanyzham hadny said...

@reenappleada add cikgu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...