Tujuan Sign Up Blogspot

assalalammualaikum..
salam 1Malaysia..

dah berbuka semua??kenyang kan??syukur ke atas ilahi kerana rezeki yang kita nikmati...

ok s8 to the point..setiap apa yang kita buat mst mempunyai niat ny bukan??atau atas nama lain mempunyai tujuan..baru la kita mempunyai matlamat..apa biladah ada matlamat kita tau apa yang kita perlu buat untuk mencapai apa yang kita nak buat tu kan??

ok mcm tu jagk dengn blogging ni..
1 time nak blogging ni coz, bila  nyzham tngk org lain ada laman blog sendiri..nyzham pon cuba nak mencebur diri dalam dunia blogging ni tapi nyzham tak mempunyai kekentalan dan kecekalan untuk melibatkan diri dalam dunia blogging ni...bnyk sngt yang nak kena buat untuk mewujudkan sebuah laman blog..dari buat blog sehingga lah buat entri, tarik reader, silent reader, pembaca tegar blog kita..nyzham tau semua benda tu sukar dan memerlukan seseorang tu mempunyai pelbagai idea dan sentiasa mempunyai buah fikiran supaya dpt dikongsi dengan blogger lain..betol tak??1st time tu nak buat blog ni sebagai dairi kehidupan tapi siapa yang nak baca ttg kehidupan kita kan??bukan ada yang menarik pon ttg kronologi kehidupan kita..kita bukan ny artis yang menjadi tumpuan masyarakat umum yang perlu kongsi kehidupan dengn awam walaupon kekadang bukan kehendakkan atris tu untuk kongsi kehidupan dngn umum..lagi pon masing2 mempunyai kehidupan sendiri kenapa nak ambik tau cerita kehidupan org lain...jadi sebab ini lah nyzham tak tulis entri dalaqm blog ni 100% mengenai kehidupan nyzham...

2ndly ny sebab blogger ni sngt kreatif dan bnyk info yang dapat dipelajari.
ok yang ni kita boleh lihat presentation terhadap background blog dia..mcm mna seseorg blogger tu buat yang terbaik untuk deco blog masing2 sehingga ada yang upah blogger pakar untuk deco blog dia org..apa sebab??sebab bagi nyzham ianya ia memberikan suatu kepuasan terhadap hasil kerja kita. usaha blogger mempelajari tutorial dan praktikal dengn gigih dan hasil ny dapat dilihat secara terus melalaui presentation blog dia...dan ini akan mendatang kan tahap kepuasan seseorang blogger..dan ini akan mendorong dia untuk terus blogging dan berkarya dalam dunia bloggig ni..selain itu dalam dunia blog ni banyk infi yang boleh kita perolehi..tak kira la mengenai duniawi atau akhirat..semua ada..disamping kita boleh berkongsi pendapat dengn kawan alam maya..kan??

Blog boleh buat duit??
ada sesetgh blogger ni dia sign up atau menceburi dunia blogging ni nak bisnes atau nak buat duit..yang ni mmg tak dinafikan lah kan??dalam setiap blog pon mempunyai iklan kan??apa tujuan ny??mestilah untuk mendatg kan untung kan??kerja senang sapa tak nak..letak ja iklan dalam blog kita than try tarik blogger untuk kunjung blog kita..tapi untuk tujuan yang ketiga ni nyzham agak kurg sedikit...

p/s: jom kongsi tujuan kawan2 blogging kat sini...

1 Komen:

sergeant keroro said...

untuk dapat kepuasan diri dan kawan-kawan.

duit datang lepas tu semua, kalau ada rezeki :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...