Perempuan dan Make Up

assalammualaikum
salam 1 malaysia...

kenapa aku pilih tajuk Perempuan dan Make Up??mesti lah perempuan kan yang ber"make up"kan??takkan lah lelaki plak...memang perempuan dengan make up tak dpt dipisahkan...kalo nak keluar p jiran sebelah pon dia nak ber'make up" kenapa perempuan mesti make up??mesti lah nak nampak cantik kan??tapi kalo dia org tak make up dia org tak cantik kah??dia org dah cukup cantik dah kalo tak make up tapi dia org nak lagi cantik dari tu...ya ka??entah itu andaian aku sahaja...

tapi bagi aku, aku suka perempuan yang tak pakai make up..kenapa plak??sebab perempuan yang menampilkan diri dengn tidak bermake up adalah lebih yakin jika dibandingkan mereka yang wajib bermake up kalo nak keluar....kalo diaorg keluar tanpa memasang make up dia org secara psikologi akan meresa rendah diri dan kurg keyakinan untuk menonjol...jadi tak salah kalo nak make up...

tapi yang jadi masalah bila make up jadi macam ni hah..

cantik kah kalo mcm nih??tak cantik kan??tapi make up yang mcm nih la yang banyk aku jumpa....hodoh wei...nak tegur nnt takut dia terus hing keyakinan..jadi pendam ja lah...hati perempuan nih sensitif sikit kan??ssh nak tegur...silap tegur nnt lain plak jadi ny...bergaduh sana bergaduh sini...

bagi aku kalo nak make up cukuplah sekadar untuk mengelakkan muka dia nampak pusat bila jumpa mamat macho mcm aku nih perasan kejab ....pakai ala kamdar ja...cantik apa...dari pada pakai make up mcm badut sarkas dah aku tngk...sori...mmg mulut nih mcm longkang sedikit....alamat ny berkurang lahpahala puasa aku...

apa-apa pon berpada-pada dan bersederhana lah dalam segala hal termasuk ber"MAKE UP"

13 Komen:

fiq. said...

betul2, perempuan yang tak makeup adalah lebih yakin kan,,,

hehe, but oklah nak make up, tapi jangan over cam minah2 kat dalam gambaq tu,kahkah2

reenapple said...

but sometimes... pompuan yg tak bermake up nie lagi takde keyakinan diri.... malu kot..
aku tao sebab aku tak bermake up..
kekadang thought orang yang bermake up nie punya keyakinan diri yg tinggi dari aku.. hurmm

sergeant keroro said...

makeup over serius macam badet je tengok, tak suka.

natural is terbaik! XD

SweetyMui2 said...

boleh makeup tapi jgn over glak :))

efa nur said...

efa x make up..cukup laa tempek bedak muke jew..hihihi ;D

dtg folow sini :)

Jom Terjah Sini :)

Anyyss Shuhaimi said...

boleh kalau nak mekap,cuma sikit2 udah ler..tebal2,takut lak org aih!

Fad said...

ntahla...cam hantu..huk3

hanyzham hadny said...

@reenapple perempuan yang tak bermake up yakin dia mmg cantik tanpa make up..sebab tu dia tak payahpakai make up..tngk pelakon perempuan korea cantik tanpa make up....Lee Hyori pon cantik

[sutera kasih] said...

nsib baik sy ni tak reti nk bermake up hoho

btw, ums apa kbr?rindu pulak sama ums heee

Tasha said...

huuuu,ade je permpuan x mekap,cme skrg rmi yg mekap...

huhu...x reti~~~

H.J said...

aku suka yang mekap sikit2 je...haha

aulia suri said...

haha xpenah jumpe pun org make up camni.. sob sobbb

farah hanim said...

kalo make up cmtu
nak jd bdut gaknye
xmekap pon xpe
natural beauty gitu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...