Follower? Pageview? Comment?

assalammualaikum
salam 1Malaysia

selamat berhari ahad semua...apa aktiviti hari ni??marathon tidur ek??
eh mana boleh tidur menenjang kalo puasa..mcm mna nak kumpul lebih bnyk pahala??better buat aktiviti yang mendatangkan hasil

ok berbalik kepada tajuk..
antara follower, pageview dengan comment yang mana satu element yang akan dikejar terlebih dahulu??ada antara blogger akan kejar jumlah follwer terlebih dahulu. kan??apa sebab??sebab angka pada widget follower nih mcm satu suntikkan semangat kepada blogger untuk terus berblogging...kan??makin cepat kadar pertambahan jumlah follower makin membara lah semangat blogger untuk berblogging..kan??cuba tngk kalo blogger yang follower blog kita dengan kadar pertambahan ciput ja...dalam dua atau tiga hari baru ada sorg blogger yang datang untuk follow...mst semangat dia untuk berblogging pon akan tergugat kan??dan bagi nyzham sendiri, masa 1st blogging tu mmg mcm nih..nak kejar follower dulu...kalo xda follower mcm mna nak bagi blogger baca entri kita kan??tiada siapa yang nak baca..

tapi ada jgk antara blogger yang lebih fokus kepada jumlah pageview...mcm mna nak tingkat kan jumlah pageview nih??nak tingkat kan jumlah pageview memerlukan pelbagai strategi..kita perlu ada ilmu mcm mna nak bagi blogger tertarik dengan entri kita...benda pertama yang blogger tngk adalah tajuk entri kita..kalo tajuk dah menarik secara tidak langsung blogger akan tertanya-tanya apa isu kandungan etri kita tu..adakah menarik mcm mna tajuk entri kita??jadi disini kita mesti pendai mengolah tajuk entri..mcm tu jgk isi entri kita...jagn tajuk ja gempak tapi isi??nnt blogger akan serik untuk masuk blog kita...ni bukan nak naik kan jumlah pageview tapi faham-faham lah

kalo dulu nyzham nak kejar sangt follower...tapi sekarang bila dah matang berblogging ni mula menukar matlamat plak..sekarang nih nak kejar pageview plak..mcm mna??senang ja dengn memperbaiki kemahiran menulis entri... mcm mna nak bagi gaya penulisan yang tidak membosankan dan boleh menarik lagi ramai pembaca sesuatu entri tu...mmg ssh sedikit tapi kena lah bersabar kan??sekarang pon pelbagai strategi disusun untuk menambah kemahiran gaya penulisan nih...

comment dan silent reader??
ok yang nih nnt akan sambung...dah pnjg sngt dah nih...nnt tak larat plak korg nak baca dan tak pasal-pasal berbuka puasa sebelum waktu ny..

4 Komen:

aimi adilah said...

bg sy sy xksa ke tige2 element 2.. sb blog sy as my diary.. smeua bnde sy cter kt blog 2.... so cm xksa lh ade org bce atw x... :) tp alu ade yg folow alhamdunilah sb bg sy ade gak org yg sudi tgk diary sy :) *diary yg x private*

reenapple said...

erm...diikutkan tak kisah semua tue.... sebab berblogging untuk kepuasan sendiri.. even kadang3 cam dengki la jugak sebab member ramai follower..huhu
tapi yg penting kita ikhlas dalam melakukan setiap pekerjaan...

GaRy™ said...

aq sedang dalam usaha memperbaiki gaya penulisan.. huhuhu~.. dah penat kejar follower~.. huhuhu~..

Syaffroni Effendy Bin Safar said...

Menulis dan terus menulis ... lebih suka follower yang menjadi rakan ...bukan setakat follow je ...tpi aku xkisah sangat bab tu ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...