Junior Bloggers VS Senior Bloggers

assalammualaikum....
sekarang ramai "blogger baru" mcm saya ni...atau dengn istilah lain yang "SENIOR BLOGGER" bg kat kitaorg nih, setahun jagung la, pendatang baru lah dan cm2 lagi istilah...dan syukur juga la ada antar senior blogger ni dia bagi nasihat kat kitaorg yang baru ni mcm mna mau buat n3 yg baik agar ramai yang baca n ramai yg akn follow blog kita...tapi ada sedikit kemuskilan dalam benak fikiran aku ni...gelaran "blogger baru" atau "blogger setahun jagung" ni perlu dipegang sampai bila?mcm mana ia dinilai??adakah dengan jumlah follower yang meningkat pada suatu jumlah tertentu??atau kematangan buat n3??atau tempoh masa menceburi bidang blogging ni?? atau lain2 alasan??tapi berdasarkan kepada pemerhatian kebanyakkan yang dibuat senior blogger diaorg buat perlebelan ni berdasarkan jumlah follwer seseuatu blog tu..btol tak??aku tau aku bukan siapa2 dan bukan nak mengata sesiapa2 kat sini tapi ada senior blogger nih rasa diri dia tu otai dalam dunia  blogging..nak tau kenapa??dia tngk follower dia dah cukup bnyk....

abang2 blogger or kakak2 blogger jgn lah nak menabik dada atau bermegah2 dgn apa yang korg dapat dan jgn pulak rasa korg the best...ramai lagi yang the best dri korg tapi yang lain tu rendah diri..fikir2 kan lah...

wassalam..

2 Komen:

dayang said...

owh...aku nda bgitu kan nizam..hehe

hanyzham hadny said...

@dayangya...ko tak mcm tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...